Schouderspecialisme

Schouderpijn is pijn in het schoudergewricht of de omliggende spieren. Vaak is ook de bovenarm pijnlijk. De meeste schouderklachten worden veroorzaakt door peesontstekingen of -scheuringen. 

Fysiotherapeuten Schouderspecialisme

Joost Jansen

Merle Weeink

Wat is schouderpijn?

Schouderpijn is pijn in het schoudergewricht of de omliggende spieren. Vaak is ook de bovenarm pijnlijk. Pijn aan de schouder komt vaak voor. Dat komt vooral omdat de schouder een complex gewricht is met veel verschillende spieren. Het gewricht laat een draaiing van 360 graden toe. Juist hierdoor is de schouder ook gevoelig voor schade en problemen. Hierbij kan je pijn aan je schouder krijgen. Pijn in je schouder gaat vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn.  Deze rug- en nekklachten worden veroorzaakt door spanningen in je spieren.  

Behandeling van de fysiotherapeut

Bij schouderpijn wordt aangeraden om rust te houden en overbelasting te vermijden, maar toch te blijven bewegen binnen de pijngrens om stijfheid te voorkomen.  

Fysiotherapie kan helpen om de spieren rondom de schouder sterker te maken en de stabiliteit en mobiliteit van het gewricht te verbeteren. De gespecialiseerde fysiotherapeut maakt, naast oefentherapie, gebruik van dry needling en rektechnieken.  

SchouderNetwerk Twente (SNT)

Onze praktijk maakt deel uit van het SchouderNetwerk Twente (SNT). Het SNT bestaat sinds 2008 en is een vereniging van 100 Twentse fysiotherapeuten die gezamenlijk meerdere cursussen over de schouder hebben gevolgd.  

Het doel van het SNT is de kwaliteit van onderzoek, behandeling en begeleiding van patiënten met schouderaandoeningen te optimaliseren. Dit willen de leden van het SNT bereiken door op een vooruitstrevende wijze evidence based te handelen.  

Leden van het SNT dienen elk jaar deel te nemen aan meerdere cursussen en participeren bij  wetenschappelijk onderzoek naar schouderpijn.