Dry Needling in Neede

Dry Needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden Triggerpoints in spieren aangeprikt. Deze spieren raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een “droge” (dry) acupunctuurnaald gebruikt en er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten. 

Fysiotherapeuten Dry Needling

Marieke Wichers – Schreur

Hessel Reekers

Joost Jansen

Merle Weeink

Carmen Oosterloo

Wat is dry needling?

Dry needling is een methode die effectief is bij spierknopen. Spierknopen kunnen ontstaan door langdurige pijn, spanning of stress. Je lichaam neemt hierdoor continu een verkeerde houding aan, waardoor sommige spieren verkrampen. Je spant dan je spieren onnodig aan en krijgt spierverhardingen of spierknopen. Deze spierknopen worden ook wel triggerpoints genoemd. 

Bij dry needling wordt met een dunne naald het triggerpoint in je spier aangeprikt. Dit maakt dat de spier zich kort aanspant en zich vervolgens ontspant. De naald die we gebruiken voor dry needling is een droge acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in je spier gebracht. 

Is dry needling pijnlijk?

Dry needling kan kort wat pijnlijk zijn. Van het inbrengen van het naaldje voel je vrijwel niet. Als de naald kort je spierknoop of triggerpoint aanprikt, kan die spier zich kort aanspannen, wat vervelend kan voelen, een beetje als kramp. De spier ontspant zich echter direct daarna weer en wordt soepeler en beweeglijker. 

Tijdens een dry needling behandeling kun je het warm krijgen of gaan zweten. Heel soms voelen mensen zich een beetje naar. Dit is echter slechts van korte duur en de behandeling zorgt er al snel voor dat je pijnklachten en de spierspanning verminderen.